Přeskočit na obsah

Kurz Dolní Morava 27.1. – 29.1. 2023

Úspěšně je za námi i 4. kurz, konečně v zimních podmínkách😊. Sešlo se 13 účastníků u Brna, Prahy, České Lípy, Jílového u Prahy, Knínic a Kozlovic. Počasí nám přálo, tudíž z prvního dne bylo spousta zážitků. Většina účastníků byla skialpovými nováčky, takže práce s vázáním, pásy a techniku výstupu i sestupu bylo třeba více potrénovat.

Nejzáživnější částí je vždy trénování otoček a nejinak tomu bylo i tentokrát😊. Oba večery si účastníci poslechli poučné přednášky o plánování, počasí, a částečně se také dotkli lavinové problematiky. Jelikož některé oficiální skialpové trasy (hlavně v Krkonoších) vedou tímto terénem je třeba, abychom předali aspoň základní informace. Večer jsme poseděli a probrali, jak a kde je ideální zrealizovat kurzy pro žáky.

Na druhý den jsme měli azuro, tudíž metodické výstupy utekly jako voda. Došlo i na praktickou ukázku práce s vyhledávačem, sondování, i práci s lopatou. Každý z účastníků si na vlastní kůži vyzkoušel, jak dlouho trvá najít člověka zasypaného v lavině. Kurz jsme úspěšně zakončili rozdáním certifikátů, kde všichni ze zúčastněných prospěli😊.

Chci poděkovat všem účastníků za super atmosféru po čas kurzu a věřím, že se podaří zrealizovat maximum možných kurzů pro děti.
Zdraví tým Skialp do Škol.