Přeskočit na obsah

Kurz Dolní Morava 24.2. – 26.2. 2023

Předposlední kurz této sezony proběhl opět na Dolní Moravě. 13 statečných jsme přivítali tentokrát na penzionu Dolní Morava, a i tam jsme našli skvělé zázemí. Zavzpomínali jsme na kurzy v Peci a využili místní skibus jako transport, což byl mimochodem zážitek sám o sobě😊.

První večer nás, jako již tradičně, čekalo pár přednášek, nastavení lyží a výběr bot. Většina účastníků přijela na kurz jako úplní nováčci, tudíž velice pozorně a s nadšením poslouchali. Uteklo to jako voda, příjemně jsme poseděli, rozebrali první teoretický večer a řekli si něco málo, co nás čeká další den. Předpověď byla vyloženě zimní, a tak nás po dlouhé době čekala typická zimní túra.

Ráno bylo asi 10 cm nového sněhu a my se těšili na krásný den na lyžích. Jako první nás čekala již zmíněná cesta busem a hurá na kopec. Cestou na Podbělku jsme museli překonat dva „lehce“ problematické úseky, ale i to patří ke skialpu a vlastně byla i sranda. Šlo nám to jako po másle, i když počasí bylo ryze zimní a jak už je zvykem okolo Kraličáku, o vítr nebyla nouze. 10 km výšlap a 600 m výškových jsme zmákli jako nic a ještě zbyl čas na prima oběd.

Večer nás čekalo opět něco málo teorie. Druhý den ráno zpět do terénu, kde jsem si i krátce vyzkoušeli, jaké to je hledat pomocí lavinového vyhledávače. Znovu si prošli oblíbené otočky a vše co je třeba zkontrolovat než vyrazíme na túru. Ve skupině převažovalo nadšení z kurzu, a tak bychom chtěli moc poděkovat všem zúčastněným.

Těšíme se na příští zimu až Vás potkáme se studenty na horách!!!